Logo sako
Brand

Sako 85

Valitse kaupunki
Enter an address to filter results.

Maailman edistyksellisin kivääri

Sako 85 -luodikon rakenne koostuu monista tarkkaan suunnitelluista ja käytössä hyväksi koetuista yksityiskohdista, jotka tekevät siitä varmatoimisen, tarkan ja parhaan metsästyskiväärin.

 

Tähtäin Sako 85
Tähtäin

Tähtäinkiikarin tai muun optisen tähtäinlaiteen asentamiseen on lukkokehyksen yläosassa Sako-lohenpyrstökiilat. Käytettäessä Sako Optilock -jalustoja ja -renkaita, saa tähtäinkiikarin luotettavasti oikeaan asemaan luodikon päälle.

Lukkolaite Sako 85
Lukkolaite

Sako 85 -aseita valmistetaan kuudella eri kehyskoolla. Valmistamalla lukkolaite vastaamaan patruunan kokoa saadaan räätälöity sopivuus ja toimivuus kyseessä olevalle kaliiperille.

Lipas Sako 85
Lipas

Sako 85 -irtolippaiden lukitus on risuvarmistettu. Lippaan irrottamiseksi tarvitaan kaksi liikettä: lippaan etupäätä on painettava aseen sisään, jonka jälkeen salpaa painettaessa lipas irtoaa. Toiminnot estävät lippaan tahattoman irtoamisen aseesta. Safari- ja Deluxe-malleissa on käytössä edestä saranoitu kiintolipas.

Piippu Sako 85
Piippu

Kaikki Sako 85:n piiput valmistetaan kylmätakomalla, jolloin hyvä käynti on taattu. Jokainen ase koeammutaan tehtaan ampumaradalla, jotta voimme varmistaa takaamamme alle 1 MOA (MOA =minuuttikulma) käyntilupauksen jokaiselle aseelle.

Varmistin Sako 85
Varmistin

Sako 85:n varmistin on kaksiasentoinen. Laukaisulaite ja lukon kampi lukkiutuvat, kun lukko on vireessä ja varmistin taka-asennossa. Lippaaseen voi kuitenkin lisätä tai poistaa patruunoita käyttämällä varmistimen edessä sijaitsevaa painonappia. Nappi vapauttaa lukon kammen, mutta laukaisulaite pysyy varmistettuna – ja aseen käsittely on turvallisempaa.

Tukki Sako 85
Tukki

Sako 85 -aseiden tukit ovat mallista riippuen joko valikoitua pähkinäpuuta, laminaattia tai synteettistä polymeeriä. Tukkien suunnittelussa on otettu huomioon optimaalisen ergonomia, joka edesauttaa tarkkaa ampumista.

Laukaisulaite Sako 85
Laukaisulaite

Sako 85 -laukaisulaitteiden laukaisuvastus on säädettävissä 1–2 kp asetta purkamatta. Tarjolla on myös herkistimellä varustettuja laukaisulaitteita, joissa liipaisinta eteen painettaessa voidaan laukaisuvastusta tiputtaa entisestään. Kaikki laukaisulaitteet on suunniteltu siten, että laukaisutuntuma olisi mahdollisimman selkeä, taaten tarkan toistuvan osumisen.