Logo sako
Sako 90 Bavarian
Brand

Sako 90 Bavarian

Suositushinta
2560,00

Sako 90 Bavarian jatkaa eleganttien, pähkinäpuutukeilla varustettujen metsästyskiväärien perinnettä. Tukin geometria on kunnianosoitus keskieurooppalaiselle tukkien muotoilulle erityisesti takatukin poskipakan osalta, jota myös sianseläksi kutsutaan. Kaunis tukki suunniteltiin alunperin ajojahtiin korkeilta alustoilta istuma-asennossa, jolloin ampumakulma voi muuttua nopeasti vaakasuunnasta alaviistoksi. Sianselkämuotoilu on ihanteellinen juuri näihin tilanteisiin. Bavarian on aina varustettu vaativimpienkin metsästäjien kriteerit täyttävällä liipaisimen herkistimellä. Optilock-yhteensopiva lukkorunko takaa selkeän näkymän avotähtäimillä, joita Bavarian-mallissa useimmiten käytetään. Laaja kaliiperivalikoima mahdollistaa monipuolisen metsästyskäytön eleganssia vaativalle metsästäjälle.

Bavarian1
Ergonominen ja laadukas pähkinäpuutukki sopii monipuoliseen metsästykseen

Perinteinen sianselkämuotoilu takatukissa on pyöristetty, jotta ampuma-asento pysyy mukavana myös ampumakulman vaihtuessa nopeasti. Pistoolikahvan kulma on pystympi ja sen pohjalevy on viimeistelty ruusupuuyksityiskohdilla. Myös Schnabel-etutukki on saanut ruusupuuviimeistelyn. Kevyesti korotettu poskipakka ja pistoolikahvan geometria tässä 2.5-luokan pähkinäpuutukissa tarjoavat ihanteellisen ergonomian useimmissa metsästystilanteissa.
 

Bavarian2
Metsästyskäyttöön optimoitu piippuprofiili on kevyt, tasapainoinen ja helppo käsitellä

Kylmätaotut CHF-piiput takaavat äärimmäisen ja luotettavan tarkkuuden ensimmäisestä laukauksesta lähtien. Kaikissa Sako 90-kivääreissä on match-grade -luokan kylmätaotut piiput. Sinistetty piippuprofiili optimoi piipun painon ja tasapainon, mikä helpottaa aseen käsittelyä.
 

Bavarian3
Monipuoliset mahdollisuudet optiikalle

Sako 90 Bavarian on varustettu Optilock-yhteensopivalla lukkokehyksellä, mikä mahdollistaa selkeän näkymän avotähtäimillä, mutta myös kiikari- tai punapistetähtäimen luotettavan kiinnityksen.
 

Bavarian4
Herkistinkoneisto vakiona

Herkistinkoneisto on saatavilla lisävarusteena tiettyihin Sako 90 -malleihin, mutta Bavarianissa se on vakiovaruste. Tavallinen etuvedoton liipaisin voidaan herkistää työntämällä liipaisinta eteenpäin. Tämä vähentää vetovastuksen n. 300 grammaan, jolloin vastus on äärimmäisen kevyt tarkkoja laukauksia varten. Käytä etuvedotonta liipaisinta ajojahdissa ja herkistä liipaisin passipyynnissä, tai kun keskityt ampumaan erittäin pitkille etäisyyksille.
 

Bavarian5
Sakon legendaarinen pulttilukko

Markkinoiden luotettavin, testatuin ja toimivin pulttilukko takaa parhaan turvallisuuden ja patruunoiden luotettavan syötön.