Alumiiniruoto

Sako S20 -kiväärin alumiinirunko toimii tukevana ja korkealaatuisena tukirakenteena. Lisäksi se välittää rekyylivoiman takatukkiin. Kaikki S20-kiväärin varusteet kiinnitetään tähän runkoon, millä taataan niiden kestävä, turvallinen ja helppo asennus.

MAHDOLLISTAA VARUSTELUN

Kaikki S20-kiväärin varusteet kiinnitetään suoraan alumiinirunkoon, mikä mahdollistaa kestävän, turvallisen ja helpon asennuksen.

JÄYKKÄ JA KESTÄVÄ

Lentokonealumiinista valmistettu rakenne on suunniteltu mahdollisimman jäykäksi ja kestäväksi. Keliolosuhteet eivät vaikuta rungon ominaisuuksiin.

PERUSTA TOISTETTAVALLE TARKKUUDELLE

V-muotoinen petausjärjestelmä, integroitu Picatinny-kisko ja kestävät materiaalit ovat kaikki osaltaan edistämässä aseen tasaisesti toistettavaa tarkkuutta.

Sako S20-kiväärin ruoto

S20-kiväärin runko on valmistettu lentokonealumiinista mahdollisimman jäykäksi ja kestäväksi, mikä parantaa aseen tarkkuutta. Paino on optimoitu niin, että kiväärin jäykkyyttä ei vaaranneta. Lisäksi huonoimmatkaan sääolosuhteet eivät vaikuta alumiinirunkoon, minkä ansiosta tarkkuus säilyy myös olosuhteiden vaihdellessa.

Lukonkehys on kiinnitetty runkoon koneistettuihin viistoihin pintoihin V-muotoisella petausjärjestelmällä, mikä parantaa toistettavaa tarkkuutta.

Rungon mustaksi anodisoidut pinnat eivät aiheuta heijastuksia ja suojaavat tehokkaasti sään vaikutuksilta.

ALUMIINIRUNGON EDUT 

Rungolliset kiväärit eli ns. chassis-kiväärit eivät välttämättä ole perinteisiä tukkityyppisiä kiväärejä tarkempia, koska tarkkuuteen vaikuttaa moni muukin asia. Sekä tukkityyppiset että rungolliset kiväärit tukevat ampujaa ja pyrkivät auttamaan häntä pysymään optimaalisessa ja mukavimmassa asennossa sekä pitämään ampujan pään oikeassa linjassa tähtäinoptiikan suhteen. Nämä ovat tärkeitä kiväärin tarkkuuteen vaikuttavia tekijöitä.
 
Rungolliset kiväärit ovat kuitenkin yleensä monipuolisempia, koska ne mahdollistavat tukkityyppisiä kiväärejä laajemman modulaarisuuden. Tämä on selkeä etu, koska kivääri mukautuu ampujan mukaan eikä päinvastoin, mikä johtaa tasaisesti parempaan ampumatarkkuuteen.

Katso video S20-kiväärin alumiinirungosta (englanniksi)

Lähikuvia S20-kiväärin alumiiniruodosta