Cartridge+-lipas

Sako S20 -kiväärin keskeltä syöttävä kaksirivinen Cartridge+-lipas on kestävä ja luotettava, ja lisäksi se mahdollistaa pidemmän latauspituuden. Näin se palvelee paremmin jälleenlataajia ja suojaa luotien kärkiä ja takaa patruunoiden sujuvan syötön.

 

Lipas on suunniteltu niin, että se tukee patruunoita hartioista ja jättää hieman tilaa luodin kärjen etupuolelle. Tämä estää rekyylin aiheuttamat vauriot luotien kärjille, joilla voi olla huomattava vaikutus ballistiikkaan. Näin S20-kivääri toimii aina tarkasti.

 

JÄLLEENLATAUS

Cartridge+-lipas antaa paremmat mahdollisuudet kokeilla eri latauksia ja luoteja.

KESTÄVÄ

Komposiittimateriaali kestää pudotukset ja huonoimmatkin sääolosuhteet.

ALLE 1 MOA:N TARKKUUS

Lipas tukee patruunoita hartioista, mikä estää luotien vaurioitumisen ja niiden ballististen ominaisuuksien muuttumisen. 

S20 Cartridge+ -lipas

Lipas on valmistettu lasivahvisteisesta komposiittimateriaalista, joka on kestävää ja säilyttää ominaisuutensa myös lämpötilojen vaihdellessa. Lisäksi komposiittilipas ei myöskään muuta muotoaan, jos se putoaa, mikä varmistaa luotettavan patruunoiden syötön. Tämä on selvä etu metallilippaisiin verrattuna.

S20-kiväärin toimitukseen sisältyy 5 patruunan lipas (magnum-kaliiperit 3 patruunaa), ja 10 patruunan lippaita (magnum-kaliiperit 7 patruunaa) on saatavana lisävarusteena.
 
Kaliiperi on merkitty lippaaseen. S20-lippaat ovat purettavissa huoltoa varten.

Mikä on kaksirivinen lipas?

Kaksirivisessä lippaassa patruunat ovat nimen mukaisesti kahdessa eivätkä yhdessä rivissä. Näin lippaaseen sopii enemmän patruunoita. Paksumpi lipas on painavampi, mikä pienentää rekyyliä. Sako S20 -kiväärin lipas on kaksirivinen ja keskeltä syöttävä.

Katso video Cartridge+-lippaasta (englanniksi)

Sakon S20 hybridikivääri ja sen kaksirivinen lipas