Aiesopimus kotimaisten kiväärien tuotekehityksestä

25.05.2020

Tilaa uutiskirje

Liity sisäpiiriin ja tilaa Sako InnerCircle - Uutiskirje

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja Sako Oy ovat solmineet aiesopimuksen kiväärituoteperheen tuotekehitystyöstä ja kiväärijärjestelmän hankinnan valmistelusta. Kiväärijärjestelmä sisältää kaksi erilaista järjestelmäkonfiguraatiota, jotka ovat tarkkuuskivääri tarkka-ampujan käyttöön ja itselataava kivääri ryhmän tukiampujan käyttöön.

Aiesopimus liittyy tarkka-ampujien suorituskyvyn pitkäjänteiseen kehittämiseen Puolustusvoimissa.

”Sako Oy:n juuret ovat syvällä suomalaisessa puolustusteollisuudessa. Pidämme suuresti arvossa Puolustusvoimien meitä kohtaan osoittamaa luottamusta ja yhteistyömme on meille tärkeää”, toteaa Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää Puolustusvoimien antamien suorituskykyvaatimusten mukainen uusi tarkkuuskivääri ja tukiampujan kivääri sekä tuottaa näille hankintavalmius. Aseissa yhdistyvät parantunut suorituskyky, huoltovarmuus ja kustannustehokkuus.

”Uuden itselataavan kiväärituoteperheen kehitys on Sako Defence & Law Enforcement liiketoiminnallemme merkittävä ja strategisesti tärkeä hanke. Liiketoimintayksikkömme on osa strategista Beretta Defense Technologies (BDT) allianssia. Meillä on erittäin hyviä kokemuksia aiemmasta tuotekehitysyhteistyöstä Puolustusvoimien kanssa, jonka tuloksena on saatu kehitettyä menestyneitä maailmanluokan tuotteita”, toteaa Sakon Defence & Law Enforcement -liiketomintayksikön johtaja Arto Kaikkola.

Kiväärituoteperheen kehitystyöhön on mahdollista liittyä myöhemmin myös muita maita.

Aiesopimus allekirjoitettiin Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnassa Tampereella 25.5.2020.

 

(Kuva: Puolustusvoimat)

 

Sakosta

Sako kuuluu maailman arvostetuimpiin kivääri- ja patruunabrändeihin. Maineemme, korkealaatuiset tuotteemme ja uskottavuutemme perustuvat työntekijöidemme ainutlaatuisiin taitoihin ja heidän ammattiylpeyteensä.

Vuonna 1921 perustetun Sakon historia on ollut vivahteikas. Sako perustettiin alun perin kunnostamaan ja huoltamaan Suomen suojeluskuntien aseita. Yritys on ollut keskeisessä roolissa  Suomen puolustusteollisuudessa, ja se on ollut luotettava toimittaja kymmenille eri puolilla maailmaa toimiville puolustusvoimille.

Vuosien mittaan yritys on kasvanut keskittyen tuotannon erinomaisuuteen, omien käsityöläistensä ja henkilökuntansa kunnioittamiseen sekä innovatiivisten ratkaisujen tarjoamiseen ampujien uusiin tarpeisiin.

Sako on kehittänyt maailmanluokan sotilas-, tarkkuus- ja metsästyskiväärejä sekä patruunoita vuosikymmenten ajan. Yhdistämällä tietämyksensä sekä kivääri- että patruunatuotannosta Sako-brändi pystyy tarjoamaan ainutlaatuisia etuja tinkimättä tarkkuudesta ja luotettavuudesta. Tärkeimpiä toiminta-alojamme ovat sotilas-, metsästys- ja urheilukiväärien sekä patruunoiden suunnittelu, tuotanto, markkinointi ja maailmanlaajuinen myynti.

Vuonna 2000 Sako liittyi Beretta Groupiin, jonka ainutlaatuiset ampuma-aseiden valmistusperinteet ulottuvat jopa vuoteen 1526 saakka. Tämä yhteistyö antaa Sakolle ainutlaatuisen mahdollisuuden tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisia ja kattavia ratkaisuja ja järjestelmiä.

Sako katsoo tulevaisuuteen luottavaisemmin kuin koskaan. Jatkamme ylpeinä kiväärinvalmistustaitojen ja -tietojen kehittämistä ympäröivää luontoa kunnioittaen.

 

www.sako.fi

Instagram: @sako_international

Facebook: www.facebook.com/sakointernational

YouTube: www.youtube.com/sakoltd

 

About Beretta Defense Technologies

Beretta Defense Technologies is an alliance of four market leading companies: Beretta, Benelli, Sako and Steiner. These founding companies of Beretta Defense Technologies have been globally well known through decades of leadership, innovation and investment and now form a single source contact for the high tech military & law enforcement hardware the are renowned for.

Beretta Defense Technologies is a concept that has grown from the needs of governments and agencies to cover a wide range of complicated scenarios, by providing with the unique combination of services, weaponry and equipment – from firearms, ammunition, optronics to tactical clothing – in order to match every operational needs.