Ruoto voitti Miljoonannen Tikan hyväntekeväisyyshuutokaupan

03.09.2021

Tilaa uutiskirje

Liity sisäpiiriin ja tilaa Sako InnerCircle - Uutiskirje

 

Miljoonas Tikka valmistui Sakon tehtaalla Riihimäellä maaliskuussa 2020. Sakon 100-vuotisjuhlavuonna järjestettiin miljoonannen Tikan kunniaksi hyväntekeväisyyshuutokauppa. Sarjanumerolla 1000000 varustettu uniikki Tikka huutokaupattiin kesällä 2021. Aseen huusi itselleen Ruoto myyntihinnalla 9000 euroa, joka menee lyhentämättömänä Suomen Metsästäjäliiton nuorisotoimintaan. Sakolta lämpimät onnittelut kaikille! 

Ase luovutettiin Sakon toimesta Ruodon toimitusjohtaja Joonas Oksaselle Sakon pääkonttorilla Riihimäellä pidetyssä luovutustilaisuudessa. Mukana asetta vastaanottamassa olivat myös Tuusulan ja Tampereen liikkeiden metsästyspuolien vastaavat Jesse ja Lauri

- Olemme innoissamme mahdollisuudesta osallistua tällä tavalla nuorten metsästäjien tukemiseen ja samalla onnittelemme yhteistyökumppaniamme Sakoa merkkipaalun saavuttamisesta. Miljoonas Tikka tulee näytille myymäläämme Tuusulaan, jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan tästä keräilyharvinaisuudesta, Joonas Oksanen kertoo.

miljoonas tikka

 

Sako Oy.n toimitusjohtaja Raimo Karjalainen haluaa, että metsästyksen tulevaisuus on turvattu ja Sako haluaa omalta osaltaan olla varmistamassa, että näin tapahtuu. 

- Metsästäjäliitto tekee valtavasti hyvää työtä nuorison hyväksi ja haluamme juhlavuotenamme tukea juuri nuorisotyötä samalla kun tarjoamme mahdollisuuden tosikeräilijälle hankkia kokoelmaansa tuotteen, jota taatusti ei tule toista samanlaista vastaan, toteaa Karjalainen.

Voittosumma luovutettiin Metsästäjäliiton edustajille ja se tullaan käyttämään nuorten metsästäjien harrastuksen tukemiseen. Metsästäjäliitosta paikalla olivat nuorisovastaava Elina Mäkelä ja toiminnanjohtaja Jaakko Silpola sekä yhteyspäällikkö Jaska Salonen.

miljoonas tikka

Ajatuksena on luoda koulutuskokonaisuus nuorten kanssa yhdessä teemalla ”nuorilta nuorille”. Kuvaamme koulutuksesta valtakunnallisesti käyttöön tulevan videomateriaalin, jossa painotetaan mm. aseen turvallista käsittelyä, turvallisen riistalaukauksen ampumista ja hyvää ammuntaharjoittelua. Nuoret pääsevät vaikuttamaan sisältöön kertomalla mitä he kaipaavat. Koulutuksen läpikäytyään nuori saa diplomin, josta toivomme olevan hyötyä esimerkiksi aselupia haettaessa, kertoo Elina Mäkelä.

Tietoja uniikista Tikasta

Huutokaupatun aseen valmisti Sakon custom-aseseppä Jari Semilä. 

Kiväärin pohjamalli on Tikka T3x Forest, joka toimii luonnollisena aihiona tälle juhlamallin custom-kiväärille, sillä Forest-malli on kuulunut Tikka kiväärimallistoon jo vuosikymmenien ajan. Sarjanumerolla 1000000 varustetussa uniikissa kiväärissä on tukissa monia hienoja yksityiskohtia, kuten ”roll-over” -tyylinen poskipakka ja hieman perusmallia pystympi pistoolikahva.

miljoonas tikka

Tähän tukkiin valikoitiin hieno exhibition grade -luokan puuaihio, joka käsiteltiin puolikiiltäväksi, jolloin puun mineraalikuvio saatiin paremmin näkyviin. Tähän kyseiseen malliin haluttiin myös normaaleista tuotannossa olevista T3x aseista poiketen metallinen lippaanpohja ja sidekappale. Kaikki teräksiset osat ovat käsin kiillotettu ja mustattu. Kiväärin kaliiperiksi valittiin .308 Win, koska tämä on kaliiperi muodostaa suurimman massan kaikista valmistuneista Tikoista.

miljoonas tikka

Halusimme myös yksilöidä aseen metalliosia Suomalaisella kaiverrusosaamisella, ja tehtävään valikoitui kaivertaja Helena Suhonen. Kaiverruksien haluttiin poikkeavan tyypillisestä eurooppalaisesta aihemaailmasta ja tyylistä, kaiverruksien haluttiin korostavan Suomalaisuutta ja luontoa. Luonnosvaiheessa tyyliksi valikoitui uniikki mäntyaiheinen kuviointi. Helena Suhosen suunnittelema ja toteuttama mäntyaiheinen teema kiertää jatkuvana kuviona aseen kehystä. Myös lukon sidekappaleeseen on toteutettu samalla teemalla tyylikäs yksityiskohtainen kaiverrus.

miljoonas tikka