Sako-Beretta Nordic Retriever Championships'ssa kisaavat pohjoismaiden parhaat noutajat

11.06.2018

Tilaa uutiskirje

Liity sisäpiiriin ja tilaa Sako InnerCircle - Uutiskirje

Pohjoismaiden parhaat noutajat kokoontuvat POHJOISMAIDEN MESTARUUSKOKEESEEN

Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan parhaat noutajat kokoontuvat Sako-Beretta Nordic Retriever Championships 2018 -kilpailuun Janakkalaan 27.-28. lokakuuta 2018. Koe on noutajien Pohjoismaiden mestaruuskoe. Sako ja Beretta ovat mukana kilpailun virallisina pääsponsoreina. 

Noutajat ovat sitkeitä ja tottelevaisia työskentelijöitä, jotka pystyvät tarkan hajuaistinsa ja luonnollisen paikallistamiskykynsä turvin löytämään ja palauttamaan pudotetut linnut metsästäjälle haastavissakin olosuhteissa, niin maalta kuin vedestä.

noutaja_jaanasagulin

Sako-Beretta Nordic Retriever Championships -kilpailu järjestetään käytännön metsästyksen yhteydessä. Saaliina tulee olemaan mm. sorsia, fasaaneja ja peltopyitä.

Kaksipäiväisessä kokeessa kilpaillaan henkilökohtaisesta Pohjoismaisen mestarin arvonimestä, ja sen lisäksi käydään joukkuekilpailu. Jokainen maa lähettää kilpailuun viiden koiran joukkueen.

noutajat pm

Joukkuekilpailu käydään lauantaina, ja se on samalla karsinta sunnuntaina käytävään henkilökohtaisen mestaruuden ratkaisevaan loppukilpailuun. Sako-Beretta Nordic Retriever Championshipin finaaliin osallistuu enintään 12 koiraa lauantain tulosten perusteella. Kokeessa arvostetaan muun muassa kykyä löytää riista, työskentelyhalukkuutta ja kuuliaisuutta.

Metsästyskumppanina noutaja odottaa vuoroaan äänettömästi ja rauhallisena häiritsemättä metsästystä tai riistaa. Kun noutaja lähetetään työhön, se löytää riistan nopeasti ja tehokkaasti ja palauttaa sen ripeästi hyvässä kunnossa ohjaajalleen. Noutajat pystyvät työskentelemään itsenäisesti, mutta tarvittaessa ne kuuntelevat tottelevaisesti ohjeita mihin mennä, mikäli vain ihmiset ovat nähneet mille alueelle riista on pudonnut.

noutajat pm

Noutajien Pohjoismaiden mestaruuskoe järjestetään joka toinen vuosi, vuorotellen eri Pohjoismaissa. Edellisen kerran koe on järjestetty Suomessa vuonna 2010.

Sako-Beretta Nordic Retriever Championships -kilpailua voi seurata myös netissä osoitteessa https://www.nrc2018.fi/ ja tapahtuman Facebookissa.

 

Ensimmäinen ja kolmas kuva: Jaana Sagulin. Keskimmäinen kuva Sanna Sierilä. Logon on suunnitellut Marika Ijäs.