Sako S20 - ensimmäinen hybridikivääri on täällä!

20.02.2020

Tilaa uutiskirje

Liity sisäpiiriin ja tilaa Sako InnerCircle - Uutiskirje

Sako julkisti ensimmäisen sekä metsästäjille että tarkkuusampujille suunnitellun hybridikiväärin

Maailmankuulu suomalainen kivääri- ja patruunavalmistaja Sako määrittelee rohkeasti uuden pulttilukkokivääriluokan. Sako S20 on ensimmäinen oikea hybridikivääri. Edistysmielisiä ampujia varten suunniteltu modulaarinen rakenne mukautuu muuttuviin elämäntyyleihin, mikä tekee Sako S20:stä todellakin tulevaisuuteen tähtäävän kiväärin.

Yksi Sako S20 -kiväärin innovatiivisista pääominaisuuksista on koottava tukki. Ainutlaatuisen modulaarisuutensa ansiosta kivääri voidaan erilaisilla taka- ja etutukeilla konfiguroida ampujan mieltymysten mukaiseksi. Sako esittelee julkaisun yhteydessä sekä taktisen tarkkuustukin että ergonomisen metsästystukin, joista jälkimmäinen on paranneltu versio perinteisen pistooliperän kaltaisesta peukalonreiällisestä tukista. Tukkien vaihtaminen on nopeaa ja helppoa, ja kiväärin voi käytännössä muutamassa minuutissa muuttaa taktisesta kivääristä metsästyskivääriksi, jossa on täydellinen kahva, tai toisinpäin.

 

sako s20 hunter

 

Sako S20 precision

 

S20:n tukin sisällä on korkealuokkainen alumiinirunko, joka ottaa vastaan kaikki rekyylin voimat. Rungon kestävä rakenne on suunniteltu siten, että se on mahdollisimman jäykkä, mikä lisää tarkkuutta ja kestävyyttä. Lisäksi S20-kiväärissä on käytetty ammattimaisen suorituskyvyn sekä erittäin korkeatasoisen käyttömukavuuden ja mukautuvaisuuden takaavaa iskunkestävää HIR-materiaalia (high impact resistant).

Kaiken kaikkiaan säädettävä ergonomia on tärkeä osa S20-mallia. Säädettäviä liipaisimia (saatavana sekä yksi- että kaksivaiheisena) voi siirtää eteen- tai taaksepäin, jolloin ne sopivat paremmin eri kokoisiin käsiin. Nopeasti säädettävä poskikappale ja välilevy auttavat parhaan mahdollisen ampuma-asennon löytämisessä. S20 sopii kaikille kehotyypeille ja kaikkiin ampumistilanteisiin, sillä siihen voidaan yhdistää laaja valikoima M-LOK- ja QD-yhteensopivia lisävarusteita.

Kylmätaottu piippu ja alumiinista valmistettu täyspitkä V-muotoinen ampumatukijärjestelmä parantavat S20:n toistettavaa tarkkuutta. Kiväärin lukkokehys on suunniteltu jäykäksi, ja siinä on suoraan teräksiseen lukkokehykseen työstetty integroitu Picatinny-kisko. S20:n sylinterilukko on valmistettu paremman säänkestävyyden takaavasta korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Turvallisuutta ja suorituskykyä lisäävät S20-mallissa olevat iskurivarmistin ja suuri sulkuolan pinta-ala. Yhdessä kolmen sulkuolan kanssa tämä mahdollistaa kiväärin sujuvan, turvallisen ja täsmällisen käytön.

S20-lippaat on valmistettu lasivahvisteisesta komposiittimateriaalista, ja niiden mahdollistaman patruunoiden suuremman enimmäispituuden on tarkoitus auttaa uudelleen lataajaa. Lippaan ainutlaatuisen rakenteen ansiosta myös patruunoiden kaulat ovat tuettuja rekyylin aiheuttaman luotivahingon välttämiseksi. S20-kiväärissä on viiden ammuksen lipas (3 Magnum), ja 10 ammuksen lipas (7 Magnum) on saatavissa lisävarusteena. Julkaisupäivänä S20 on saatavilla 243 Win, 308 Win, 6.5 CM, 270 Win, 30-06 Spg, 7mm Rem Mag, 300Win Mag ja 6.5 PRC -kaliiperisena.

Kokonaisuutena S20 on jotakin uutta, ja se edustaa Sakon suunnittelu- ja valmistustaidon huippua. Se on hybridikivääri, jonka ainutlaatuiset ominaisuudet metsästäjät ja taktiset ampujat kokevat omakseen. Tulevaisuuden S20-kivääri tarjoaa kilpailutasoisen suorituskyvyn kevyessä pakkauksessa taustastasi ja tarinastasi riippumatta.

Kivääri julkistetaan fyysisesti Saksan IWA-messuilla 6. maaliskuuta. Kivääri on saatavilla Sako-jälleenmyyjiltä kevään kuluessa.

Katso Sakon kansainväliseltä sivustolta kattava tietopaketti uudesta Sako S20 -kivääristä! 

 

S20 rifles