Sakolta uusi vaihtokaliiperinen metsästyskivääri Sako 100 Explorer

24.03.2022

Tilaa uutiskirje

Liity sisäpiiriin ja tilaa Sako InnerCircle - Uutiskirje

Vaihtokaliiperinen kivääri metsästyselämysten kohokohtiin

Maailmankuulu suomalainen kivääri- ja patruunavalmistaja Sako Oy, esittelee uuden huippuluokan vaihtokaliiperisen metsästyskiväärituoteperheen, joka kantaa nimeä Sako 100. Sakolla on perinteikästä ja maailmalla tunnustettua osaamista vaihtokaliiperiaseista. Tästä esimerkkeinä ovat ikoniset Sako TRG -tarkkuuskiväärit sekä tunnetut Sako Quad pienoiskiväärit.

Sako 100 kivääri on suunniteltu juhlistamaan Sakon satavuotisjuhlavuotta ja on Sakon kiväärituotekehityksen todellinen huipentuma. Se on todellinen premium-tason metsästyskivääri, jonka ominaisuudet täyttävät kaikki intohimoisten metsästäjien tarpeet.

Sako 100 kivääriperheen julkistus päättää Sakon satavuotisjuhlavuoden. Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen kuvailee historiallista hetkeä: ”Sakon historiallinen 100-vuotisjuhlavuosi päättyy maaliskuun lopussa, jolloin on aika siirtyä uudelle 100-vuotiskaudelle ja mikä sen hienompaa kuin julkaista uusi metsästyskivääriperhe SAKO 100 siivittämään siirtymistä seuraavalle 100-vuotiskaudelle. Uusi Sako 100 aseperhe sisältää uusia ja ennennäkemättömiä ominaisuuksia, joita Sako-aseissa ei ole aiemmin ollut. Haluan toivottaa kaikille asiakkaillemme hienoja kokemuksia uuden aseperheen ja metsästysharrastuksen parissa”.
 

sako100-explorer-wood

Sako 100 tuoteperhe on kunnianosoitus klassisille Sakon metsästyskivääreille, mutta se katsoo vahvasti myös tulevaisuuteen. Sako 100 -kivääristä lanseerataan kaksi mallia: Klassinen Sako 100 Explorer Wood on kunnianosoitus 100 vuoden perinteiselle aseseppätyölle modernilla otteella ja dynaaminen Sako 100 Explorer Carbon on heille, jotka haluavat valita kevyemmän kiväärin. Tehdäkseen kivääristä todella omanlaisensa Sako 100:n omistajat voivat muokata asettaan premium-kiväärin lisävarusteilla.

Kaikki Sako 100:n materiaalit ja pinnoitteet on valittu huolellisesti heijastamaan kiväärin ensiluokkaista luonnetta. Sako 100:n kehys ja piippu on pinnoitettu erittäin ohuella, keraamisella Cerakote Elite -pinnoitteella, joka antaa äärimmäisen suojan sääolosuhteita vastaan. Sakon maailmankuulu pulttilukko viedään uudelle tasolle timanttimaisella pinnoitteella. Tämän johdosta lukossa on erittäin kestävät ja sileät pinnat, jotka lisäävät merkittävästi kulumis- ja säänkestävyyttä. 
Yksi Sako 100:n suunnittelun avainasioista on kiikarin kiinnitys piippuun, mikä mahdollistaa tarkkuuden säilyttämisen kaliiperin vaihdon yhteydessä. Kiikaria ei tarvitse kohdistaa uudelleen piipunvaihdon yhteydessä – ominaisuus, jota erityisesti matkustavat metsästäjät arvostavat.
 

sako100-explorer-carbon

Sako 100 on suunniteltu yhtä mukautuvaksi kuin sitä kantava metsästäjä: kivääri voidaan säätää sopimaan erilaisiin ampuma-asentoihin ja metsästystyyleihin. Sako 100:ssa on helppokäyttöinen säädettävä laukaisukoneisto, ja laukaisuvastusta voidaan säätää välillä 750 g - 1750 g. Säädettävän laukaisuvastuksen ansiosta useimmat käyttäjät voivat löytää optimaalisen säädön kullekin tilanteelle ja uudelleensäätö voidaan tehdä helposti ilman purkamista. Sako 100 on varustettu käsivirittimellä (handspannung). 

Sako 100 tulee saataville seuraavissa kaliipereissa: 243 Win, 308 Win, 6.5 CM, 6.5x55 SE, 270 Win, 30-06 Sprg, 8x57IS, 9.3x62, 7mm Rem Mag, 300 Win. Mag, 375 H&H. Sako 100 kiväärit ovat saatavilla globaalisti loppuvuodesta 2022.

Sako 100 kivääri on suunniteltu metsästäjille, joiden elämäntyyliin kuuluu intohimoinen suhtautuminen harrastamiseen omia rajojaan haastaen. Vaihtokaliiperisessa kiväärissä on vankka, täysmetallinen rakenne, jossa on säädettävä laukaisukoneisto ja huippuluokan turvallisuusominaisuudet. Sako 100 sopii kaikkiin metsästysmuotoihin kaikkina vuodenaikoina, niin kotimaassa kuin matkoilla.