Tarkkoja osumia Aimpoint punapistetähtäimillä

27.04.2018

Tilaa uutiskirje

Liity sisäpiiriin ja tilaa Sako InnerCircle - Uutiskirje

Kauppiaat tutustuivat Aimpoint punapistetähtäimien uusimpiin ominaisuuksiin ja hyötyihin Sakon järjestämässä kattavassa koulutuksessa Lopen ampumaradalla. Oma osionsa oli varattu  tähtäinten kohdistamiseen, sekä tietysti punapistetähtäimillä ampumiseen niin kivääreillä kuin haulikoilla. Teimme myös simulaattoriharjoituksia sekä kävimme läpi ammuntatekniikoita.

aimpoint koulutus

 

 

Laadukkaita kokemuksia

Aimpointin punapistetähtäimellä ammutaan molemmat silmät auki. Tämä tarjoaa ampujalle tarkkuutta ja turvallisuutta. Punapistetähtäimet ovat hyviä nopeisiin ja vaihtuviin tilanteisiin. Aimpoint -tuotteet on alun perin suunniteltu ammattikäyttöön ja laatu on sen mukaista. Tuotteille myönnetäänkin kymmenen vuoden takuu.

- 22-vuotisen kauppiasurani aikana ei ole lähtenyt yhtäkään Aimpointia takuuseen, muisteli Erälopen Tomi Järvinen.

Kauppiailla olikin pelkkää hyvää sanottavaa Aimpointeista ja kokemuksia oli monelle jo kertynyt paljonkin.

- Aimpoint on nopea ja helppo käyttää ja ampua! Asiakkaat osaavat kysyä punapistetähtäimiä ja Aimpoint alkaakin olla jo käsite, totesi jälleenmyyjämme Paavo Hietaniemi Sissokselta.

- Lähitilanteissa ja peitteisissä maastoissa punapistetähtäin laajentaa näkökenttää, kun molemmat silmät ovat auki. Lisäksi tähtäimen keveys on eduksi, kertoo Erälopen Jussi Näsi.

Jalkapallo, tennis ja ammunta

Koulutuksessa käytettiin osuvaa vertausta, jossa kiteytyy Aimpointin punapistetähtäimillä ampumisen käytännöllisyys ja filosofia. Jalkapalloa tai tennistä ei pelata toinen silmä kiinni, eikä tuijoteta koko ajan vain palloa, vaan katsotaan eteenpäin suuntaan johon halutaan pallon menevän. Molemmat silmät ovat pelatessa koko ajan auki. Saman pitäisi päteä ammuntaan. Punapistetähtäintä käytettäessä ampujan näkökenttä on laaja, koska molemmat silmät ovat auki ja ampuja näkee koko ajan myös molemmille sivuilleen. Tämä lisää turvallisuutta ja parantaa reagointikykyä eri ammuntatilanteissa.

Tähtäämisen anatomiaa

Ammuntatekniikkaa käytiin läpi erilaisilla käytännön tähtäys- ja ampumaharjoituksilla ulkona ampumaradalla sekä sisällä simulaattorin avulla.

 - Älä tuijota punapistettä, vaan kohdetta, ja tähtää sisäänhengityksen tahdissa alhaalta ylöspäin. Sisäänhengityksen myötä tähtäys nousee kohdilleen. Oman luonnollisen ampuma-asennon löytäminen on tärkeää ja sisäänhengityksen hyödyntäminen toimii hyvin, havainnollisti Aimpointin myyntipäällikkö Alexander Nordin kouluttaessaan ampumatekniikkaa.

Erälopen Jussi Näsi sai koulutuksesta käytännön hyötyä tähtäämiseen.

- Olen tottunut tähtäämään ylhäältä alaspäin. Täällä koulutuksessa alhaalta ylöspäin tähtääminen toimi minulle hyvin, erityisesti yhdistettynä sisäänhengitykseen.

Tervetuloa tutustumaan

Tutustu Aimpointeihin Sako-kauppiaallasi. Tarjolla on nyt tuoreita kokemuksia ja vinkkejä punapistetähtäimistä. Koulutuksessa mukana olivat seuraavat kauppiaamme: Eräloppi, Sissos, Hantaurus, Eräkontti ja Karkkäinen Lahti. Tuotekoulutuksesta vastasivat Alexander Nordin ja Erik Von Essen. Lämpimät kiitokset koko porukalle!

aimpoint 2